Euroopan mestari Rosalind Canter nousi kärkeen kenttäratsastuksen maailmanlistalla

Brittiratsastaja Rosalind Canter saavutti halutun ykköspaikan FEI kenttäratsastuksen urheilujoiden maailmanranking-listalla, syrjäyttäen Tim Pricen, joka oli hallinnut kärkipaikkaa 11 kuukauden ajan.

Canterin taannoinen huippusuoritus FEI kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa Ranskan Haras du Pinissä keräsi yhteensä 541 pistettä, ja nosti hänet kolmannelta sijalta kärkeen. Reilun vuoden ajan hän on pysynyt viiden parhaan joukossa, ja nyt Canter palasi taas maailman rankingin korkeimmalle sijalle. Sillä paikalla hänen nimensä nähtiin viimeksi huhtikuussa 2019.

”On todella jännittävää olla numero yksi”. Minulla on upeita hevosia, ja niiden omistajia, sekä kotonani taustalla mieletön tiimi. Perheeni avustuksella olemme rakentaneet hevosille tiloja muun maatilan yhteyteen, joten on vieläkään vaikea uskoa kaikkia tuloksia mitä olemme tehneet. Opettelemme joka päivä uutta, jotta voimme jatkaa tällä tiellä.” Canter kertoo.

Saavutuksiaan miettiessään hän lisää: ”Minulle kärkipaikan saaminen merkitsee paljon, sillä se on osoitus johdonmukaisesta työstä. Kesti monta vuotta rakentaa huippuhevosten ketju, joka auttoi minut tähän pisteeseen. Toivon, että tämä innostaa muita seuraamaan unelmiaan, ja että vuosien päästä tyttäreni voi muistella näitä hetkiä ylpeydellä.”

Canterin katse on jo tiukasti tulevaisuudessa, ja Pariisin 2024 olympialaisissa. Hän toteaa: ”Olisi unelma päästä Pariisin olympialaisiin ensi vuonna. Se on tehtävälistalla vielä saavuttamatta, joten teemme kovasti töitä seuraavien kuukausien aikana tuo edustuspaikka mielessä. Kun katsotaan siitä eteenpäin, tavoitteenani on parantaa entisestään, ja toivon että se johtaa siihen että voin edustaa maatani arvokisoissa vielä useita kertoja.”

Rosalind Canter ja Lordships Graffalo finaalin voittoon esteradalla FEI kenttäratsastuksen Euroopanmestaruuskisoissa elokuussa Ranskassa.
Kuva: FEI/Libby Law Photography

Entinen maailmanlistan ykkönen, Tim Price on nyt toisella sijalla 482 pisteellä. Oliver Townend kohosi kolmannelle sijalle keräten 478 pistettä, ohittaen näin maanmiehensä Tom McEwenin, joka säilyttää neljännen sijan 469 pisteellä.

Merkittäviä harppauksia ranking-listalla tekivät amerikkalaiset Tamra Smith, pitäen tiukasti viidettä sijaa 447 pisteellä, William Coleman vartioi nyt seitsemättä paikkaa 413 pisteellä, ja Martin Boyd saavuttaen kahdeksannen paikan, kerättyään 398 pistettä. Brittiratsastaja Yasmin Ingham lunasti välistä kuudennen sijan 425 pisteellä. Jonelle Price (Uusi-Seelanti) pudottautui yhdeksännelle sijalle, kun taas Laura Collet (Iso-Britannia) kiipesi kymmenen sijaa ylöspäin, ja pääsi näin mukaan kymmenen parhaan joukkoon 371 pisteellä.

Koko ranking-lista tässä linkissä.

Jaa artikkeli