Blanchette voitti ensimmäisen maailmancupin Pohjois-Amerikan liigan avauksessa

Juuri ennen kuuden ratsukon uusintaa esteratsastuksen World Cupissa Sacramentossa, irlantilainen Robert Blanchette tiiraili kanssakilpailijoitaan. Kun toiset rakentelivat esterataa varten monimutkaisia suunnitelmia, hän päätti ratkaista tehtävät hieman yksinkertaisemmin.

”Sanoin, että aion mennä aivan täysillä ja katsoa mitä tapahtuu.” Blanchette kertoo.

Robert Blanchette ja Chardonnay, voittoradalla Sacramentossa.
Kuva: FEI/Julia Borysewicz

53-vuotias, ikänsä Yhdysvalloissa asunut irlantilainen ja hänen pitkäaikainen kumppani Chardonnay lensivät muiden tavoittamattomalla vauhdilla voittoon lauantai-iltana Murietan ratsastuskeskuksessa. He ylittivät brasilialaisen ratamestarin, Marina Azevedon lyhyen radan esteet 38,42 sekunnissa. Sophia Siegel, USA sijoittui toiseksi A-Girlillä ajalla 45,63 sekuntia. Kolmantena ovat Brasilian Cassio Rivetti ja Edesan Vidal 8, tuloksella 4/39,46.

Voitto maailmancup-kilpailussa oli Blanchettelle ensimmäinen. Hänen hevosensa selvästi jakaa mieltymyksen vauhdilla hyppäämiseen. Pari revitteli taidokkaasti läpi lyhyen uusintaradan. Kun muut ratsastajat säästelivät mennessään kohti laukkasuoran päässä ollutta viimeistä pystyestettä, Blanchette sen sijaan antoi ohjat tammalle ja luotti täysin sen kykyyn arvioida estettä.

”Tämä on aivan täydellinen hevonen. Sen kanssa voin mennä aivan täyttä vauhtia, ja heti perään kävellä pitkin ohjin. Se tietää mikä on oikea hetki laukata ja hypätä, milloin on oikea aika mennä täysillä, ja se tietää, milloin on oikea aika rentoutua.”

Kuin hieno viini, Chardonnay on iän myötä parempi. Ja nyt 12-vuotiaana tämä kaunis rautias tamma on löytänyt parhaan vireensä. Blanchette sanoi, että käännekohta tapahtui kesällä, hypätessään joitakin haastavampia ratoja Kanadassa Calgaryssä, tamma keräsi voimaa ja kestävyyttä. Lauantai-iltana pari haastoi muut ottamaan heidät kiinni. Ja kun he yrittivät, puomeja lenteli. Siegel varmisti toisen kierroksen voiton hieman maltillisemmalla puhtaalla suorituksella.

Robert Blanchette ja Chardonnay, Longines FEI Jumping World Cup™ NAL 2023/24 – Sacramento (USA)
 Kuva: ©FEI/Julia Borysewicz

”Chardonnay on fyysisesti vahvempi. Ja minusta myös sen itsevarmuus on kasvanut. Luulen, että sillä on enemmän mahdollisuuksia kun osasin luullakaan.”

Blanchette otti kilpailusarjan avajaiskilpailussa johtoaseman 20 pisteellä. Mitä seurasivat Siegel 17 pisteellä ja Rivetti 15 pisteellä.

Longines FEI Jumping World Cup™ Pohjois-Amerikan liiga jatkuu Washingtonissa 28.10.2023

Katso kaikki tulokset tästä.

Jaa artikkeli