Vikellyksen maailmancup oli Saksan ja Italian juhlaa

Viime viikonloppuna Baselissa nähdyssä jännittävässä kaksipäiväisessä vikellyksen maailmancup-finaalissa nähtiin kuinka toisen päivän päätteeksi kaksi puolustavaa mestaria säilytti kruununsa, kun taas Pas de Deux -kilpailussa parhaan sijoituksen nappasi uusi pari.

Saksa hallitsi yksilöiden, sekä miesten, että naisten luokassa. Jannik Heiland otti jälleen palkintokorokkeen korkeimman paikan, voitettuaan myös Omahassa vuonna 2022. Hänen yhteistyökumppaninsa ohjelmassa olivat Dark Beluga FRH ja Barbara Rosiny. Heilandin kahden päivän lopputulos 8,917 pistettä oli miesten maailmancup-finaaliennätys.

Kultamitalin Saksaan toi myös Kathrin Meyer hevosella San Classico S OLD, äitinsä Sonja Meyerin juoksuttamana. Puolustava mestari teki 8,503 pisteellä parhaan yhteistuloksen, ohittaen ensimmäisenä päivänä kilpailua johtaneen saksalaisen Alina Rossin.

Italialaiset Rebecca Greggio ja Davide Zanella nousivat palkintokorokkeelle Pas de Deux’ssa ja he olivat esityksellään Orlando Tancredin kanssa, Claudia Petersohnin juoksuttaessa, kärjessä jo ensimmäisen päivän päätteeksi. Kyseessä oli Italian toinen Pas de Deux’n maailmancup kulta sitten vuoden 2017.

Sveitsissä Classics Basel-kilpailuissa katsomot täyttyivät toistamiseen kun vikellyksen ystävät odottivat innokkaasti näkevänsä perjantaina parhaiten sijoittuneet kilpailijat uudestaan seuraava päivänä.

Jokaisessa kilpailuluokassa ensimmäisen päivän pisteet muodostivat 40 prosenttia kokonaispisteistä ja sunnuntain finaalin vapaaohjelman osuus oli 60 prosenttia.

Miesten yksilökilpailussa ranskalainen Theo Gardies (Sir Sensation, juoksuttaja Sebastien Langlois) vaihtoi tuloslistalla paikkoja perjantain parhaan, saksalaisen Victor Brüsewitzin (Goldjunge, juoksuttaja Jaqueline Schönteichin) kanssa. Gardies toi kotiin hopeamitalin kokonaispistein 8,808, kiitos loistavan vapaaohjelman jolla ylitettiin pronssia saaneen saksalaisen lopputulos 8,463 pistettä.

Kultamitalisti Jannik Heiland aloitti ohjelmansa vaikealla selkään nousulla ulkokaarelta, saaden korkeat taiteelliset pisteet. Saumattomat siirtymiset ja upea loppuhuipennus toivat hänelle 9,162 pistettä, mikä ansaitsi hänelle kokonaispisteet 8,917, ja toistamiseen maailmancup-mestaruuden.

Neljäntenä nähtiin kolumbialainen Juan Martin Clavijo, jota sijoituksissa seurasivat saksalainen Thomas Brüsewitz, sveitsiläinen Andrin Müller, sveitsiläinen Lukas Heppler, ja kanadalainen Daniel Klotz-Dodora.

Jannik Heiland saksasta vapaaohjelman jälkeen.

Meyer puolusti mestaruutta

Naisten yksilökilpailu päättyi viiden parhaan urheilijan ollessa toisen päivän pisteillä todella lähelle toisiaan. Mutta mikä merkitys onkaan pisteen murto-osilla kun kilpaillaan palkintokorokkeelle pääsystä.

Saksalainen Alina Ross oli tulostaulukon kärjessä ensimmäisenä päivänä Goldjungella, jota juoksutti myös Schönteich. Mutta menetettyään muutaman teknisen pisteen, hän sijoittui toisena päivänä viidenneksi, mutta lopulta kokonaispistein 8,311 koko kilpailun toiseksi. Ei lainkaan huono maailmancup-finaalidebyytti.

Tulostaululla nähtiin muutoksia myös kolmannen sijan kohdalla, kun yhdysvaltalainen Kimberly Palmer putosi kolmannelta paikalta kuudenneksi, ja sveitsiläinen Ilona Hannich (Rayo de la Luz, juoksuttajana Monika Winkler-Bischofberger) otti pronssia.

Meyerin ohjelma oli kokonaisuutena puhtain. Vaikka hänen vapaaohjelmansa oli sijoituksissa Hannichin jälkeen toinen, hänen kokonaispisteensä 8,503 pistettä nosti hänet toistamiseen maailmancupin voittoon.

Sveitsiläisvikeltäjä Nadja Büttiker päätti kilpailunsa kotiyleisön edessä neljänneksi, ja sijoituksissa häntä seurasivat Itävallan Eva Nagiller, Palmer, Saksan Sema Hornberg ja Kanadan Averill Saunders.

Saksalainen Kathrin Meyer ja SAN CLASSICO S OLD vapaaohjelmassa.

Pas de Deux voitto Greggio & Zanellalle

Pas de Deux -luokka joka on aina ollut yleisön suosikki, päätti kilpailun. Perjantaista lähtien sijoitusjärjestyksessä ei nähty muutoksia.

Sveitsiläiset vikellysfanit olivat innoissaan nähdessään Zoe Maruccion ja Syra Schmidin saavan pronssimitalin Latino V. Forst CH:lla, jota juoksutti Michael Heuer, yhteistuloksella 8,168 pistettä.

Saksalaiset vikellyksen veteraanit Diana Harwardt ja Peter Künne saksasta, maailmanlistan ykköspari, saivat hopeamitalin Andrea Harwardtin juoksuttamalla DSP Sir Laulaulla, ansaiten kaikilta neljältä tuomarilta yhteistuloksen 8,549 pistettä.

Harwardtin ja Künnen pisteet eivät riittäneet ohittamaan italialaisten Rebecca Greggio ja Davide Zanellan johtoasemaa, ja he päättivät viikonloppunsa yhteensä 8,596 pisteellä. Heidän “House of Gucci” -teemainen vapaaohjelma hevosella Orlando Tancredi oli täynnä mielenkiintoisia liikkeitä, kauniita siirtymiä ja muutoksia nostoissa. Lopulta seitsemän vuoden jälkeen kulta palasi Italiaan!

Italialaiset Davide Zanella ja Rebecca Greggio juhlivat voitettuaan vapaaohjelman Orlando Tancredilla vikellyksen Pas-de-Deux-luokassa, Sveitsissä.

Itävaltalaispari Romana Hintner ja Eva Nagiller sijoittuivat neljänneksi, ja sveitsiläisvikeltäjät Li Laffer ja Ilona Hannich (pronssimitalisti naisten henkilökohtaisessa luokassa) sijoittuivat lopulta viidenneksi.

Seuraava vikellyksen maailmancup-finaali nähdään jälleen Sveitsissä, kun se palaa Baseliin ensi vuoden huhtikuussa kouluratsastuksen ja -esteratsastuksen maailmancupfinaalien yhteyteen. Tälle kaudelle on kuitenkin vielä luvassa useita mielenkiintoisia maailmancup-kisoja. Valjakkoajon maailmancup päättyy helmikuussa Ranskassa Bordeaux’ssa, ja kouluratsastuksen ja esteratsastuksen maailmancupit suuntaavat Saudi-Arabian kuningaskuntaan Riadiin, missä finaalit nähdään huhtikuussa.

Jaa artikkeli