Suomen kouluratsastusjoukkueelle paikka olympialaisiin, viisi ratsastajaa lähdössä Pariisiin

Pariisin olympialaisista tulee historialliset ratsastusurheilun osalta. Kolme ratsastajaa, kouluratsastaja Emma Kanerva ja kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen ovat jo hankkineet maapaikat Pariisiin, mutta tänään Suomelle varmistui myös joukkuepaikka kouluratsastuksessa.

Koulujoukkueeseen kuuluu kolme ratsukkoa. Näin Pariisiin olympiajoukkueessa tulee olemaan viisi ratsastajaa. Edellisen kerran ratsastajien määrä on ylittynyt 1950-luvulla Helsingin ja Melbournen olympialaisissa. Myös joukkuepaikasta on aikaa yli 30 vuotta.

”Tämä on todella iloinen yllätys! Koulujoukkueemme on tehnyt viime vuosina arvokilpailuissa hyviä tuloksia, vaikka viime kesän EM-kilpailuissa ratsukkomme eivät yltäneetkään parhaimpiinsa. Onneksi kuitenkin muissa kauden kilpailuissa tehtiin niin paljon hyviä tuloksia, että pisteet riittivät olympiapaikkaan”, riemuitsee ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula.

”Edellisen kerran meillä oli ratsastuksessa olympiajoukkue Soulissa 1988, silloinkin kouluratsastuksessa. On hienoa, että kouluratsastuksessa taso on noussut ja pääsemme mukaan koko joukkueella. Meillä on nyt kymmenkunta kansainvälisen tason ratsastajaa, jotka ovat asettaneet tavoitteekseen Pariisin joukkuepaikan.”

Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n viime vuoden olympiarankinglistalla ovat kouluratsastuksessa Emma Kanervan lisäksi Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Joanna Robinson, Henri Ruoste, Anna Tallberg, Mikaela Soratie, Maria Pyykönen, Siiri Kyrö, Terhi Stegars, Anu Sironen, Elisabet Ehrnrooth, Stella Hagelstam, Iida Kiela, Niina Nilosaari, Saga Tervonen ja Sirpa Degerth-Kaldi.

”Maapaikoilla on iso merkitys sekä urheilijoille itselleen että koko lajille. Suomi on suhteellisen pieni ratsastusmaa, mutta on hienoa nähdä, että meillä on taitavia ja tavoitteellisia urheilijoita monessa lajissa. Joukkuepaikat ovat tärkeitä ja kertovat siitä, että osaamista on laajalla rintamalla ja työskentely on ollut järkevää ja tuloksekasta”, jatkaa Koivula.

Lähde: Suomen ratsastajainliitto

Jaa artikkeli