Ruotsi julkaisi esteratsastuksen edustusjoukkueet vuodelle 2024

Ruotsin ratsastajainliitto julkaisi eilen esteratsastuksen edustusjoukkueiden kokoonpanot vuodelle 2024. Pariisin olympialaisiin maa osallistuu hallitsevana mestarina.

Ruotsin virallinen esteratsastuksen edustusjoukkue koostuu kansallisesta mestaruusjoukkueesta, sekä A- ja B-joukkueesta.

Mestaruusjoukkue

Rolf-Göran Bengtsson – Zuccero HV (om. Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH/Rolf-Göran Bengtsson)

Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana (om. Stuteri Arch)

Henrik von Eckermann – King Edwar, ja Iliana (om. Dufour Stables)

Jens Fredricson – Markan Cosmopolit (om. Interbreed/Strömsholms Marketenteri)

Peder Fredricson – Catch Me Not S (om. Ebba Berglöf), ja Hansson WL (om. Måsel AB/Astrid Ohlin)

Wilma Hellström – Cicci BJN (om. WH Sporthorses)

A-joukkue

Petronella Andersson – Castres v/d Begijnakker Z (om. Stephex Stables)

Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka v/d Nachtegaele (om. Malin Sköld Invest AB ja Jennifer Carmichael)

Henrik von Eckermann – Glamour Girl (om. Portfolio Horses LLC), ja Dzara Dorchival (om. Sebastien Fonck)

Angelie von Essen – Alcapone des Carmille (om. John Österdahl, Sylve Söderstrand)

Amanda Landeblad – For Killy (om. Jacobsbergs Stuteri)

Evelina Tovek – Azaria Dinero (om. Susanne Tovek)

Katseet Pariisin olympialaisissa

Pariisin olympialaisiin on jäljellä hieman yli seitsemän kuukautta, ja maan vuoden 2024 esteratsastusmaajoukkueessa on monta potentiaalista olympiaedustajaa. Nyt valmistautuminen alkaa tosissaan.

“Olemme siirtymässä suunnitteluvaiheeseen, jossa tehdään jokaiselle hevoselle vielä tarkempi suunnitelmia, jotta tie olympialaisiin olisi optimaalinen” kertoo esteratsastuksen joukkueenjohtaja Henrik Ankarcrona.

2024 tarkoittaa olympiavuotta, ja ensi kesänä heinäkuun 26. ja 11. elokuuta välisenä aikana maailman katseet kääntyvät Pariisiin. Esteratsastusjoukkueen voitosta Tokion olympialaisissa on kohta kulunut kolme vuotta.

“Olen uskomattoman ylpeä esityksestämme Tokiossa. Tuntuu turvalliselta astua uuteen olympiavuoteen tämän kokemuksen kanssa” Henrik Ankarcrona sanoo.

Esteratsastusmaajoukkueen johtoa odottaa nyt tärkeä talvi ja kevät, jolloin maajoukkue on valmisteltava parhaalla mahdollisella tavalla voittomahdollisuuksia silmällä pitäen.

“Tiedämme, että joukkuekilpailut ovat erittäin hyvää valmistautumista mestaruuskilpailuihin. Uusi esteratsastusliiga, League of Nations on yksi tärkeä osa sitä, yhdessä muiden viiden tähden joukkuekisojen kanssa” Henrik Ankarcrona sanoo. Mutta huomauttaa, että kaikki riippuu siitä, mitä kukin hevonen tarvitsee.

“On erittäin tärkeää, että katsomme jokaista hevosta erikseen ja teemme heille parhaan mahdollisen suunnitelman. Suunnitelmia saatetaan myös joutua muuttamaan matkan varrella.

Ruotsalainen esteratsastus purjehtii nyt valtaisalla menestysaallolla, jossa mestaruuskultamitalit seuraavat toisiaan. Ja erittäin vahvojen maailman huppuratsastajien lisäksi Ruotsilla on myös laaja joukko ratsastajia, jotka voivat suorittaa korkeimmalla tasolla.

“Olemme työskennelleet aktiivisesti ja tietoisesti kärjen laajentamiseksi ja nyt alkaa todella näkyä sen tuloksia, Henrik Ankarcrona sanoo.

Yhdentoista kansainvälisen viiden tähden ratsastajan A-joukkueesta tuli niin suuri, että maajoukkueen johto muodosti uuden edustusjoukkueen.

“Kun saimme lisää edustajia viiden tähden tasolle, ajattelimme että oli aika muodostaa mestaruusjoukkue jossa ovat kaikki mestaruustason ratsukot.”

Lisäksi maajoukkueen johto muodosti ensimmäistä kertaa esteratsastuksen U25-joukkueen.
“Se on myös osa tulevaisuuden rakentamista. Meillä on tulossa useita jännittäviä U25-ratsukkoja, jotka ovat menestyneet hyvin ja näyttävät lupaavilta. Toivomme voivamme viedä heidät johonkin kansalliseen esteratsastuskilpailuun vuoden aikana ja tarjota heille arvokasta kokemusta” Henrik Ankarcrona sanoo.

Lähde: Svenska Ridsportförbundet

Jaa artikkeli