Hevoset ja työturvallisuus-opas on päivitetty

Työturvallisuuskeskuksen tekemästä Hevoset ja työturvallisuus-oppaasta on julkaistu uusi, viides painos. Uudistetussa painoksessa käsitellään aikaisia enemmän työhyvinvoinnin kysymyksiä ja myös kuvitus on pääosin uusittu.

Hevoset ja työturvallisuus-oppaaseen on koottu erinomaista käytännön tietoa, jota tarvitsevat sekä hevosten parissa toimivat työnantajat että työntekijät. Opas soveltuu sekä vasta alalle tuleville että kertaukseksi jo alalla toimiville.

Linkki oppaaseen tässä (.pdf)

Podcastissa keskustellaan maatalousalan työturvallisuudesta

Työturvallisuuskeskus ja Luonnonvarakeskus julkaisivat viime vuoden lopulla podcast-sarjan maatalousalan työturvallisuudesta. Luonnonvarakeskuksen tutkija Tiina Mattilan vetämissä jaksoissa keskustellaan maa- ja puutarhatilojen työturvallisuudesta, kuormitustekijöistä ja niiden hallinnasta sekä alan vetovoimaisuudesta.

Podcast on kuunneltavissa maksutta SoundCloudissa ja Spotifyssa sekä Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla.

Uusi verkkoaineisto maatalouslomittajille

Tällä viikolla julkaistiin Työturvallisuuskeskuksen sivulla uusi verkkoaineisto maatalouslomittajille. Digijulkaisuun on koottu tietoa ja ohjeita maatalouslomittajan turvalliseen ja terveyttä edistävään työskentelyyn, joista moni sopii myös sovellettavaksi hevostalleilla työskentelyyn. Perehtyminen työoloihin ja toimintatapoihin ennen työn aloittamista on edellytys turvalliselle työskentelylle.

TKK – Maatalouslomittajan työturvallisuus ja työhyvinvointi

Jaa artikkeli