Hämmästyitkö? FEI kokeilee uusia huomiokeinoja uudessa kampanjassa #FEIThinkOutsideTheBox

FEI käynnisti viime viikolla kanavillaan räikeän “Think Outside The Box” -opetuskampanjan, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja opettaa hevosurheilun sidosryhmiä tallissa ja tallialueella olevista mahdollisista riskeistä, koskien hevosten yleistä terveyttä ja hyvinvointia, mahdollisia sääntörikkomuksia, ja muita vältettävissä olevia asioita.

Kaikki alkoi FEI:n laki- ja koulutusjaostojen aivoriihellä FEI:n päämajassa, missä mietittiin miten voitaisi parhaiten tiedottaa ja opettaa ratsastusurheilun sidosryhmiä, erityisesti FEI:n urheilijoita, hevosenhoitajia, hevosten omistajia, ja muita tallissa kävijöitä mahdollisista, jopa hevosen dopingrikkomukseen johtavien tartuntaketjujen vaaroista. Pian aihe laajeni antidoping- ja lääkitysvalvonnasta hyvien käytäntöjen suosituksiin laajemmalle ratsastusyhteisölle, pyrkien edistämään hevosten turvallisuutta ja hyvinvointia, niiden käyttöarvosta riippumatta.

Lakiosaston johtaja Mikael Rentsch kertoo että kampanjavideoiden on tarkoitus hämmästyttää katsojia ja haastaa FEI:in liittyviä perinteisiä mielikuvia ja odotuksia.

“Halusimme saada ihmisten huomion ja herättää keskustelua.

Olemme jo jonkin aikaa nähneet että yhteisössämme on oikeasti tiedon ja ymmärryksen puutetta tallien tartuntariskeistä, ja on olemassa monia yleisiä käytäntöjä joilla voi saada tahattomasti aikaan jopa positiivisia dopingtapauksia. Ymmärsimme myös että kaikista sähköpostiviesteistä, ja virallisista tiedotuskampanjoista huolimatta, emme ole täysin tavoittaneet koko kohdeyleisöä, eli ratsastajia, hevosenhoitajia, hevosten omistajia ja muuta tukiverkostoa.

Ja se on oikeasti harmi että jossain tapauksissa ratsastajan on pitänyt oppia kantapään kautta, vaikka jos he olisivat alun perin olleet tietoisia mahdollisista saastumisriskeistä, ei heillä ehkä olisi ollut positiivista tapausta.

Tästä syystä päätimme toteuttaa kampanjan tällä tavalla. Ja käyttää hyväksemme myös tilaisuutta tarkastella laajemmin mahdollisia yleisiä terveysriskejä joita mahdollinen tilojen saastuminen voi hevosille aiheuttaa, sekä lisäksi muita tallissa ja tallialueella hevosen turvallisuudelle ja hyvinvoinnille vältettävissä olevia uhkia, mitä usein voidaan asianmukaisella suunnittelulla ja järjestyksenpidolla ehkäistä. Ja tämä koskee kaikkea hevosurheilua, ei vain FEI-yhteisöä.”

Kampanja keskittyy neljän ydinteeman ympärille – Käyttäydy hyvin, suunnittele, pidä paikat järjestyksessä, huolehdi turvallisuudesta. Jokainen teema on jaettu toimenpiteisiin ja riskinhallintaan. Tartunta- ja saastumisriskit, sekä doping-rikkomusten seuraukset, kuten kisoista hylkääminen ja kilpailukielto, ovat näkyvästi esillä. Samoin kuin turvallisuustekijät liittyen mahdollisiin myrkytyksiin, loukkaantumisiin ja palovaaroihin.

Kampanjaportaali www.fei.org/think on käytettävissä kolmella kielellä – englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi. Muiden kuin englanninkielisten yleisöjen tavoittamiseksi, tarjolla ladattavaa materiaalia mitä käyttämällä yleisö ja yhteisöt voivat mainostaa ja tukea kampanjaa omilla alustoillaan, omalla kielellään. Kampanjaa tukemassa on mukana tunnettuja lähettiläitä ja yhteistyökumppaneita, mukaan lukien mm. International Grooms Association ja Equestrian Organizers Association.

#FEIThinkOutsideTheBox

Jaa artikkeli