Rekisteröityminen

Voidaksesi kirjoittaa viestejä foorumille, sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi. Voit valita itsellesi minkä tahansa nimimerkin. Kiellettyä on esiintyä toisena käyttäjänä.

Käyttäjänimi ja salasana ovat pakollisia tietoja, joita tarvitset aina kirjautuessasi foorumille. Käyttäjänimi eli nimimerkki näkyy jatkossa kaikissa kirjoittamissasi viesteissä. Sähköpostiosoite tulee vain ylläpitäjän tietoon.

Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin osoitteesta ???. Viestin saapuminen voi kestää hetken. Jos sähköpostiviestiä ei näy, muistathan tarkistaa roskapostilaatikon. Varmistathan myös, että olet antanut oikean sähköpostiosoitteen.

Sähköpostissa on linkki, jota klikkaamalla pääset asettamaan salasanan itsellesi. Järjestelmä ehdottaa valmiiksi jotakin salasanaa, mutta voit myös valita salasanan itse. Asetettuasi salasanan järjestelmä ilmoittaa: ”Salasanasi on palautettu. Kirjaudu sisään”. Tämä tarkoittaa, että salasanan asettaminen on onnistunut. Tämän jälkeen voit kirjautua keskustelufoorumille Kirjaudu sisään -linkistä ja aloittaa keskustelun.

Vaikeassa salasanassa on esimerkiksi numeroita, isoja ja pieniä kirjaimia sekä erikoismerkkejä. Salasanan voi rekisteröitymisen jälkeen vaihtaa käyttäjäprofiilista, kohdasta ”Muokkaa”.

Sisäänkirjautuminen

Kun olet rekisteröitynyt keskustelufoorumille, voit kirjautua sisään keskusteluihin.

Voit muokata profiiliasi keskustelufoorumilla klikkaamalla linkkiä ”Käyttäjäprofiili”. Samassa paikassa voit vaihtaa salasanasi.

Kun lopetat keskustelun, muista kirjautua ulos etenkin silloin, jos olet koneella, jota käyttävät myös muut. Ulos kirjaudutaan keskustelufoorumilla olevasta linkistä ”Kirjaudu ulos”.

Viestien kirjoittaminen

Viestejä voi kirjoittaa jo olemassa oleviin viestiketjuihin tai aloittaa uuden viestiketjun. Viestit kirjoitetaan kunkin sivun lopussa olevaan kenttään. Jos haluat vastata johonkin tiettyyn viestiin, klikkaa kyseisen viestin oikeassa laidassa olevaa ”Vastaus”-kenttää.

Noudata keskusteluryhmien teemoja.

Tekstin muokkaaminen

Kursivointi, lihavointi,

Tekstiä ei voi muokata tai poistaa sen julkaisun jälkeen.

Foorumille linkittäminen

Linkit

Kuvien lisääminen foorumille

Asiattomat viestit

Kerro ylläpidolle asiattomista viesteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi nimeltä mainittuihin henkilöihin kohdistuvat hyökkäykset. Ylläpito poistaa asiattomat tai muutoin foorumille kuulumattomat viestit harkintansa mukaan. Keskustelufoorumi voidaan väliaikaisesti sulkea esimerkiksi ilkivallan takia.

Muita keskusteluohjeita

Käytä hakuja, niiden avulla löydät nopeasti itsellesi tärkeitä viestejä.

Kiinnitä huomio viestisi otsikointiin. Otsikossa tulisi tiivistyä sanomasi oleellinen sisältö. Hyvästä otsikosta viestin lukijat pääsevät jyvälle viestin sanomasta jo ennen viestin lukemista.

Perustele väitteesi hyvin. On sallittavaa ja toivottavaa, että keskustelu kurssiin liittyvien teemojen ympärillä käy vilkkaana. Kaikki mielipiteet ja näkemykset ovat tervetulleita. Vastakkaiset mielipiteet teemojen ympäriltä parhaimmillaan avartavat kaikkien keskusteluun osallistuvien näkemyksiä. Tärkeää kuitenkin on kiinnittää huomiota argumentaatiotapaan. Malta lukea viestisi läpi ainakin kerran ennen viestin lähettämistä.

Isoilla kirjaimilla viestiminen tulkitaan verkkoviestinnässä HUUTAMISEKSI. Hymiöitä ja sanoman korostamista on hyvä käyttää harkiten ja säästeliäästi. Ne ovat nimenomaan tehokeinoja, ja kuten tehokeinot yleensä, ne tepsivät vain harkitussa käytössä.

Kun nuodatat netikettiä, käyttäydyt kohteliaasti keskustelufoorumin muita lukijoita kohtaan, se huomataan. Muut kannattaa ottaa huomioon. Jaa myötätuntoa, kokemuksiasi ja ole kannustava. Älä kirjoita kiivastuneena äläkä anna neuvoja kuulopuheiden perusteella, vaan kerro vain omasta kokemuksestasi.

Keskustelijoiden kannattaa muistaa että ryhmiin lähetettyjä viestejä voivat lukea nekin, jotka eivät itse ole rekisteröityneet foorumille. Muiden keskustelijoiden kunnioittaminen tarkoittaa sitä, että palstoja ei käytetä omien uskomusten tai asenteiden markkinointivälineenä. Annetaan kaikenlaisille ja -tasoisille harrastajille keskustelurauha.

Ongelmista, bugeista ja kehitysehdotuksista foorumilla voit ilmoittaa ylläpidolle sähköpostilla foorumi@hevoskansa.com.